Aktiviteter

Vores aktiviteter

Ridning

Naturlig omgang med heste, der kan styrke kropsoplevelsen og nærværet.

Ridning med pædagogiske hensyn

Egehøj tilbyder i dag naturlig omgang med heste hver eftermiddag samt i weekenden. Børnene er sammen med voksne, der kender hestene, og som har forståelse for, hvilken terapeutisk effekt hestene har på mennesket. Børnene hjælper til med pleje af hestene, og de kommer ud i naturen til skov og fjord, som ligger lige ved Egehøj. Den måde som børnene deltager på, hjælper dem til at mærke sig selv og de lærer at mærke, hvor deres grænser går og nogle oplever, at deres grænser befinder sig et helt andet sted end forventet. Egehøj har egen ridebane, hvor børnene har mulighed for at udvikle sig selv motorisk, og hvor de har mulighed for at styrke og udvikle deres selvtillid. Nogle børn har mod på og vil modtage større udfordringer, mens andre har behov for små udfordringer. Vi tilstræber altid at tilpasse undervisningen til det enkelte barns behov.

Springsalen

Fra oktober til marts er vi hver søndag i springsalen. Her har vi lejet salen for os selv med en tilhørende instruktør, det er en fast instruktør der møder os i hallen hver gang. Dette giver børnene en tryghed til motorisk udfoldelse. Der er af instruktøren lagt et plan for aktiviteterne, der er altid samling på gulvet inden legene går i gang. Børnene deltager i det omfang de formår at være deltagende på. Der er altid plads til at barnet kan være observerende, ingen børn presses til at deltage.

Sommerferie

Hvert år tilbyder vi en uges sommerferie til alle børn sammen med deres hold og voksne. Det kan enten være en uge på Egehøj eller på koloni. Vi sørger altid for at kigge på holdene og se hvem der kan have gavn af koloni og hvem der har bedst af at være i vanlige rammer på Egehøj.

Kontakt os i dag

Hvis du har et barn, der kunne have gavn af en plads på Egehøj, så kontakt din kommune eller sagsbehandler.

Har du spørgsmål, så tag endelig kontakt til os. Ring til kontoret på (+45) 86 42 30 55 eller mail Info@egehoej.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os i dag